PUUR Rookvrij in de kraamzorg

Sinds 19 mei 2022 is de campagne PUUR rookvrije ouders te zien.

De campagne richt zich specifiek op ouders met thuiswonende kinderen. Op plekken waar ouders komen worden zij op een positieve manier aangezet tot het doen van een stoppoging, want: stoppen met roken kan op ieder moment.

Meer dan 1 miljoen ouders met thuiswonende kinderen rookt. Roken schaadt de gezondheid van het kind, ook als een ouder alleen maar buiten rookt. Stoppen met roken is de énige manier om de gezondheid van het kind te beschermen.

Als werkgever is het goed om te benadrukken hoe belangrijk het is dat kraamverzorgenden met ouders in gesprek gaan over roken. Een stopadvies van de zorgverlener vergroot de kans dat een roker stopt met roken. Zo zegt kraamverzorgende Roxanne Broeks-Gäde: “Ik vind het een taak van de kraamverzorgende om een kindje rookvrij te laten opgroeien. Help ouders om de cirkel te doorbreken.” Bekijk in dit filmpje hoe Roxanne dit aanpakt in de kraamperiode.

Kijk voor meer informatie, tips, verwijsmogelijkheden en een gratis materialenpakket op www.puurvoorprofs.nl/ingesprek .

Bron: www.bogeboortezorg.nl