Wim Kooijman bemiddelt cao-onderhandelingen umc’s

De partijen aan de cao-onderhandeltafel voor umc’s hebben de hulp ingeschakeld van Wim Kooijman.

“De hoop is dat die de ontstane impasse bij de vastgelopen onderhandelingen voor een nieuwe cao kan doorbreken”, meldt NU’91. Met het inzetten van een bemiddelaar hoopt de beroepsorganisatie nog voor de zomer een cao-akkoord te bereiken.

In maart mislukte het overleg tussen de vakbonden en de NFU. De NFU bood toen een loonsverhoging voor 5 procent van de zorgmedewerkers van de academische ziekenhuizen. Hier gingen de vakbonden niet mee akkoord en de NFU besloot om de onderhandelingen op te schorten tot er een nieuw kabinet is. Vorige week voerden medewerkers van het Maastricht UMC+ en UMC Utrecht actie voor betere arbeidsvoorwaarden.

Onderhandelingen snel hervatten
De NFU en de vakbonden hebben afgesproken een bemiddelaar aan te stellen om het cao-overleg tussen de partijen vlot te trekken. “Wim Kooijman, onder andere bemiddelaar bij het conflict in de cao ziekenhuizen van 2019, is bereid gevonden om de onderhandelingen weer op gang te krijgen”, aldus NU’91.

De ambitie is om half juni de bemiddelingspoging af te ronden en tot een akkoord te komen. De komende weken komen alle partijen dan ook weer vaker bij elkaar. Dit moet ervoor zorgen dat de 70.000 medewerkers van universitair medische centra sneller duidelijkheid krijgen over een nieuwe cao.

Bron: www.skipr.nl