Nieuwsbrief VHP-Zorg mei 2021

 

logo

Nieuwsbrief 24 juni 2021

 
 

Werkgever moet waarschuwen voor vervallen vakantiedagen

Per 1 juli 2021 vervallen in principe de wettelijke vakantiedagen die werknemers in 2020 hebben opgebouwd. De werkgever is verplicht om werknemers op die vervaltermijn te wijzen en ze de kans te geven om de vakantiedagen nog wel te benutten.


Lees verder

Eenzijdige wijziging arbeidsvoorwaarden? OR, let op!

Verandering in de pensioenregeling legt een verantwoordelijkheid bij de OR. Ook als de werkgever een ‘eenzijdig wijzigingsbeding’ toepast.


Lees verder

Ziekteverzuim in zorgsector blijft hoog

Het ziekteverzuim in de zorgsector was in het eerste kwartaal van 2021 weer onverminderd hoog. In de VVT is het grootste verschil te zien: het verzuim ligt in die sector 14 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2020.


Lees verder

Arbeidsmarktcijfers kraamzorg 2020

In 2018 is in opdracht van Bo, door FWG, het prognosemodel ontwikkeld. Dit model geeft inzicht in de behoefte van nieuwe kraamverzorgenden per regio.


Lees verder

600 miljoen extra voor jeugdzorg

Gemeenten krijgen dit jaar 613 miljoen euro extra om de acute problemen in de jeugdzorg op te lossen.


Lees verder

Ouderschapsverlof deels betaald vanaf augustus 2022

Bij de geboorte van een kind komt er veel op ouders af. Het kabinet wil dat mensen meer de ruimte krijgen om te kiezen hoe ze zorg en werk kunnen combineren.


Lees verder

40 miljoen voor coronazorgbanen blijft op de plank liggen

Nog niet de helft van de beschikbare 80 miljoen voor coronazorgbanen is benut. Zorgorganisaties konden tussen 1 maart en 31 maart subsidie aanvragen voor tijdelijk personeel.


Lees verder

Santeon boekt eerste successen met vbhc-programma geboortezorg

De inzet van een value based healthcare-programma leidt bij de Santeon-ziekenhuizen tot verbeteringen in de geboortezorg.


Lees verder

Sociale angst bij kinderen moeilijk te behandelen

Veel kinderen hebben last van angstklachten; een veelvoorkomend ziektebeeld is de sociale angst. Een vorm die moeilijker te behandelen valt.


Lees verder

In stand houden zorgteams vermindert opnameduur met 30 procent

Het te vaak wisselen van de leden van een chirurgisch team pakt ongunstig uit voor de opnameduur en sterfte van patiënten.


Lees verder

Deze nieuwsbrief wordt je aangeboden door de VHP-Zorg. Kijk voor meer informatie op: www.vhp-zorg.nl

 

Lid worden?

Als je lid wilt worden van de vereniging voor professionals in zorg en welzijn (VHP-Zorg) klik hier.


Redactioneel bijdragen?

Als je zelf wilt bijdragen aan de nieuwsbrief, kun je dat per mail sturen naar de redactie van VHP-Zorg, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Adreswijziging

Als u gaat verhuizen of van e-mailadres wisselt, verzoeken we je het nieuwe (mail)adres door te geven aan de VHP-Zorg Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Advertentie plaatsen?

Wilt u adverteren in deze nieuwsbrief? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Dienstverlening

VHP-Zorg ondersteunt zijn leden (en aankomend leden) op verschillende manieren. Klik hier.

 

Disclaimer

Alle informatie in deze nieuwsbrief is alleen voor informatieve doeleinden. Hoewel de informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt samengesteld, kan de VHP-Zorg niet instaan voor de juistheid en accuraatheid daarvan. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik of het misbruik van de informatie. Bovenstaande geldt ook voor de links naar andere websites via deze nieuwsbrief. Het plaatsen van advertenties houdt geen aanbeveling van de VHP-Zorg in.

 

 
Uitschrijven bij deze nieuwsbrief