Bonden sluiten eerste generatiepact in de zorg

op .

Vandaag,13 oktober 2017, is het eerste generatiepact in de zorg gesloten door CNV, FNV, NU’91 en FBZ (waaronder de VHP-Zorg) met stichting Cosis in Assen.

Hierdoor kunnen medewerkers boven 62 jaar van NOVO en Promens Care korter werken en ontstaan er meer werkplekken voor jongeren.
De bonden zijn erg blij met deze generatieregeling in het Noorden van het land: ‘Dit is goed nieuws voor jong én oud. Ouderen kunnen een stapje terug doen met behoud van hun pensioen, terwijl er voor jongeren meer werk en meer vast werk komt.’


Waarom is dit een aantrekkelijk generatiepact?
De afspraak geldt voor medewerkers die binnen vijf jaar de AOW-leeftijd bereiken. Zij gaan 75% van hun oorspronkelijke uren werken en krijgen daar 85% voor betaald. De doorbetaling van de pensioenpremie blijft 100%. Bovendien heeft Cosis de garantie gegeven dat de overgebleven uren volledig door jongere medewerkers worden ingevuld. Het is niet zo dat er meer werk in minder tijd moet worden verzet.


Wat is stichting Cosis?
Vijf procent van de medewerkers bij de stichting Cosis komt in aanmerking voor de regeling. Vanuit de stichting wordt door NOVO en Promens Care zorg- en dienstverlening geboden aan mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking en aan mensen die gebruik maken van de maatschappelijke opvang. Het werkgebied beslaat de provincies Groningen en Drenthe.


Bron: Bonden