ActiZ lanceert CAO VVT-app

op .

ActiZ lanceert vandaag de CAO VVT-app. Via deze app kunnen medewerkers en werkgevers in de verzorging, verpleging en thuiszorg zeer eenvoudig de CAO VVT 2016-2018 raadplegen via hun eigen smartphone of tablet.

ActiZ ontwikkelde deze app samen met de andere cao-partijen BTN, CNV, FBZ (waaronder de VHP-Zorg) en Nu’91. Doel van de app is heldere informatievoorziening over de arbeidsvoorwaarden aan ruim 420.000 medewerkers in de zorg.
Alle informatie uit de CAO VVT 2016-2018 is per hoofdstuk overgezet, waardoor informatie overzichtelijk per onderwerp kan worden bekeken. Verder bevat de app onder meer een FAQ met de meest gestelde vragen en antwoorden over de arbeidsvoorwaarden per onderwerp, zoals bijvoorbeeld informatie over duurzame inzetbaarheid en de Kanteling Werktijden. Daarnaast bevat de app links naar andere relevante partijen zoals de Rijksoverheid en het UWV.
Jacqueline Joppe, vice-voorzitter ActiZ: “Deze app past echt in de nieuwe tijd. Het past bij de eigen regie en kracht van zorgmedewerkers omdat de app zeer laagdrempelig en volledig is. Maar ik vind het vooral mooi dat de app in gezamenlijkheid met de vakbonden tot stand gekomen is.

De app downloaden
De CAO VVT-app is gratis te downloaden via de Google Play Store (voor Android) en de App Store (voor Apple). Na installatie kan de app direct worden gebruikt. De app zal in de toekomst de losse CAO-boekjes grotendeels vervangen.


Bron: ActiZ