Nieuwe editie MZ-LAB triggert jongeren voor medezeggenschap in de VVT

op .

In de regio Rotterdam/Den Haag e.o. start in het najaar van 2017 een volgende editie van MZ-Lab (MedezeggenschapsLab). Doel is jonge medewerkers te interesseren voor het medezeggenschapswerk.

Werknemersorganisaties CNV, FBZ (waaronder de VHP-Zorg), FNV en NU’91 en werkgevers ActiZ en BTN ondersteunen MZ-LAB, een initiatief van de jongerenbonden van FNV en CNV. Deze jongerenbonden richten zich op (eigentijdse) vormen van werk en arbeidsvoorwaarden.

Wat is MZ LAB?
Het MZ-Lab is een traject bestaande uit één bootcamp en vijf masterclasses waarin jonge medewerkers kennismaken met de wereld van de medezeggenschap en samen werken aan nieuwe vormen van medezeggenschap. Aan de hand van actuele thema’s, interessante gastsprekers en gezamenlijke opdrachten werken jongeren aan het vergroten van inzicht en het opdoen van ervaringen. Voordelen:

• Interesseren van jonge medewerkers voor het medezeggenschapswerk
• Ontwikkelen, opleiden en stimuleren van talentvolle jongeren
• Vergroten van inzichten en opgedane ervaringen die instellingen helpen de medezeggenschap verder te vernieuwen
• (Horizontale) uitwisseling van informatie tussen deelnemers van verschillende organisaties.


Ervaringen eerste editie
De eerste editie van MZ-Lab in 2016 leverde veel enthousiaste reacties op. Deelnemende organisaties waren o.a.: Amstelring, Cordaan, MagentaZorg en De Omring. In een infographic is de beoordeling van de eerste editie door de jongeren weergegeven. De deelnemers gaven aan na het traject interesse in de OR te hebben of ambassadeur voor vernieuwing te zijn geworden.

Meedoen met de nieuwe editie?
In de regio Rotterdam/Den Haag e.o. start in het najaar van 2017 de tweede editie van MZ-Lab. Geïnteresseerden kunnen zich nu aanmelden. Dit project staat open voor alle jonge medewerkers in de VVT-branche, uit de regio Rotterdam/Den Haag e.o. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van een vakbond of OR. Het mag uiteraard wel! Er kunnen maximaal 50 jonge medewerkers (tot 35 jaar) deelnemen verspreid over 5 tot 8 organisaties. Het A+O fonds VVT subsidieert voor een deel het traject zodat de bijdrage per deelnemer 500 euro bedraagt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Jessy van den Boogaard via 06-41853743 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij beleidsmedewerker Johanneke van Woerden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Bron: FBZ