Ziekteverzuim gehandicaptenzorg blijft stijgen

op .

Het ziekteverzuim in de gehandicaptenzorg blijft stijgen. In 2016 steeg het verzuim tot 5,66 procent, een niveau dat sinds 2010 niet meer is gehaald.

Dat meldt Zorgvisie op haar website op basis van cijfers van het Vernet Verzuimnetwerk. Vernet verzamelt cijfers over ziekteverzuim in de zorgsector. Het netwerk ziet het verzuim in de gehandicaptenzorg al sinds 2014 langzaam stijgen. Was het verzuim in 2015 nog 5,50 procent, vorig jaar steeg het naar 5,66 procent.

Langdurig ziek
De stijging van het verzuimpercentage in de gehandicaptenzorg wordt vooral veroorzaakt door het langdurige verzuim, meldt Vernet. Medewerkers van 46 jaar en ouder hebben zich sinds 2009 niet meer zo vaak langdurig ziek gemeld als vorig jaar. Volgens de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is dit niet vreemd. ‘Het is een gegeven dat het aantal chronische klachten meestijgt met de leeftijd’, laat een woordvoerder van de branchevereniging weten. In de gehandicaptenzorg werken relatief veel oudere medewerkers en het aandeel medewerkers boven de 46 jaar is bovendien de afgelopen jaren flink gestegen. ‘Voor deze groep werkt preventie vooral. Mensen kunnen zelf langdurig ziekteverzuim voorkomen door simpele trucs toe te passen, bijvoorbeeld door hun slaappatroon goed te bewaken. Maar ze moeten er zelf achter komen wat voor hen werkt, dat is maatwerk. En dat uitvinden kost vaak veel tijd, waardoor er toch langdurig ziekteverzuim is.'

Ziekteverzuim jongere medewerkers
De meldingsfrequentie steeg in 2016 tot 0,99 procent, met een gemiddelde verzuimduur van 23 dagen. Maar dat werd niet alleen veroorzaakt door de oudere medewerkers. Ook het jongere personeel (26 tot 46 jaar) meldde zich vorig jaar vaker ziek. ‘Dat heeft te maken met het gegeven dat deze leeftijdsgroep verkeert in het spitsuur van het leven. Vaak is er sprake van een gezinssituatie, met jongere kinderen, die voor een hogere belasting zorgt’, verklaart de VGN hun verzuim.


Oplossingen ziekteverzuim
Hoewel het verzuim in de zorgsector als geheel harder stijgt, noemt de VGN de toename van het aantal ziekmeldingen toch een ‘zorgelijke ontwikkeling.’ Daarom pleit de branchevereniging ervoor om vooral in te zetten op re-integratie. ‘We moeten investeren in de re-integratie van langdurig zieken, dus mensen die langer dan zes maanden uit de running zijn geweest. Dat is maatwerk, waarbij timing belangrijk is. Re-integratiegesprekken moeten tijdig worden gevoerd, waarbij ook sneller moet worden gezocht naar re-integratiemogelijkheden op andere werkplekken of eventueel buiten de organisatie.’ Daarbij is het belangrijk dat organisaties de re-integratietrajecten die er nu zijn wat minder strak hanteren. ‘Er bestaan nu vaste trajecten, waar vaste termijnen bij horen. Door die termijnen wat los te laten, wat minder strikt te hanteren, open je sneller wegen naar oplossingen.’


Bron: FBZ