Vitaal, vakkundig, met plezier werken: hoe realiseren we dat met elkaar?!

op .

We leven steeds gezonder en dat kun je merken. De levensverwachting in Nederland is flink gestegen. Een paar jaar extra leven betekent ook een paar jaar extra werken.

Volgens de voorspellingen gaan de jongeren van nu met pensioen op hun 72e.  Werkgevers en werknemers (Actiz, BTN, FBZ (waaronder de VHP-Zorg), CNV en Nu’91) onderzoeken met ondersteuning van arbeidsmarktfonds A+O VVT, hoe  medewerkers vitaal, vakkundig en met plezier hun werk in de  VVT branche kunnen blijven uitvoeren.


In drie regiosessies (Zwolle, Utrecht en Eindhoven) en met een vragenlijst onderzoeken we, in samenwerking met de sector, wat werknemers nodig hebben om te kunnen blijven doorwerken in de  VVT branche. Ook kijken we naar inspirerende bestaande initiatieven. Met behulp van de uitkomsten kijken werkgevers en werknemers welke instrumenten kunnen helpen om  vitaal, vakkundig en met plezier te blijven werken.


Onderzoek naar wat u nodig heeft!
In het onderzoek hebben we vooral uw mening nodig. Wat doet u om vitaal, vakkundig en met plezier te werken?  Wat heeft u bewogen om hier aan te werken? Wat heeft u nog nodig?
Met uw antwoorden op de vragenlijst (invullen kost ongeveer 5-10 minuten) verwerven we inzicht in waar u behoefte aan heeft. Vul de vragenlijst in https://vragenlijst.caop.nl/scandi/
Samen werken we zo aan een vitale, vakkundige en plezierige sector! Alvast bedankt voor de moeite!


Bijeenkomsten over vitaal, vakkundig en met plezier (door)werken
Met de regiobijeenkomsten willen werkgevers- en werknemersorganisaties kennisdeling tussen VVT-organisaties stimuleren en samen met de sector kijken waar nog behoefte aan is.
De bijeenkomsten zijn momenten om elkaar te inspireren én uit te dagen. Dit doen we aan de hand van de speerpunten ont-automatisering, zelfleiderschap, dialoog en maatwerk.
Wilt u deelnemen aan één van de regiosessies? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Data van de regiobijeenkomsten:
23 maart – Archipel, Eindhoven
13 april – Careyn, Utrecht -  locatie Rosendael
11 mei – Driezorg, Zwolle – Locatie Havezate
Elke bijeenkomst vindt plaats tussen 13:00-15:30 (inloop vanaf 12:30). Deelname is gratis, iedere deelnemer ontvangt bovendien een leuke gadget!


Bron: A+O VVT