Van Rijn trekt 100 miljoen extra uit voor ouderenzorg

op .

Staatssecretaris Van Rijn trekt dit jaar 100 miljoen euro extra uit om de kwaliteit van de verpleeghuizen te verhogen. Dat meldt RTL Nieuws op basis van een brief va Van Rijn die de ministerraad op vrijdag 13 januari bespreekt.


Staatssecretaris Van Rijn reageert met dit extra geld op het manifest voor betere ouderenzorg van publicist Hugo Borst en Carin Gaemers, aldus RTL. Zij pleiten onder meer voor ten minste twee verzorgers per acht ouderen. Om het manifest ‘Scherp op Ouderenzorg’ uit te kunnen voeren zijn 70 duizend extra zorgmedewerkers, zo becijferde branchevereniging ActiZ eerder deze week, hetgeen neerkomt op een financiële injectie van 1,5 tot 2 miljard euro.


Begin december steunde de voltallige Tweede Kamer een motie van de PVV waarin Van Rijn wordt opgeroepen haast te maken met de verbetering van de kwaliteit van de verpleeghuizen. Van Rijn gaat nu samen met de sector nieuwe kwaliteitseisen opstellen. In zijn brief aan de ministerraad schrijft Van Rijn dat zijn plan “een nieuwe en ambitieuze norm stelt voor alle verpleeghuizen”, zo meldt RTL.


Bron: Skipr