Vrouwen in zorg verdienen stukken minder dan mannen

op .

In de zorgsector is sprake van een grotere kloof tussen mannelijke en vrouwelijke salarissen dan gemiddeld in Nederland. Het verschil is in de zorg 15 procent terwijl dit gemiddeld 5 procent is. Dat blijkt uit de jaarlijkse Loonwijzer/Monsterboard WageIndex.
Vrouwen in Nederland verdienen per jaar gemiddeld 1664 euro minder dan hun mannelijke collega’s. Daarmee heeft Nederland een relatief kleine loonkloof.

In Duitsland verdienen mannen gemiddeld 25 procent meer en in het Verenigd Koninkrijk 22 procent meer. In de zorg en in het onderwijs is de kloof in Nederland wel groter dan gemiddeld, volgens Stichting Loonwijzer en Monsterboard. In de zorg is het uurloon voor mannen 16,90 euro en voor mannen 14,40 euro. In de bouwsector is er geen sprake meer van een kloof en verdienen mannen en vrouwen evenveel.

Zowel het onderwijs als de zorg worden gedomineerd door vrouwelijke medewerkers. Stichting Loonwijzer en Monsterboard noemen het om die reden ‘verrassend’ dat er in deze sectoren nog altijd sprake is van een flinke salariskloof tussen beide seksen. Volgens Paulien Osse, directeur Stichting Loonwijzer, kan de loonkloof verschillende redenen hebben: "Als de mannen in deze organisaties vooral bestuursfuncties bekleden en de vrouwen meer de uitvoerende en zorgende werkplekken invullen, dan is het begrijpelijk dat zij in andere functies ook een ander salaris verdienen."

Veel vrouwen kiezen er ook voor om te werken in de zorg of het onderwijs omdat er meer opties zijn om werk en gezin te combineren, bijvoorbeeld door korter te werken. Osse: "Dit betekent minder uren werken en dat levert natuurlijk minder geld op. Maar uiteindelijk ook minder kans op promotie en dus een lager salaris per uur."


Bron: Skipr