€ 5000 als kickstart voor project in jouw ziekenhuis

op .

Heb jij ideeën om het werken binnen je ziekenhuis te verbeteren? Maar mis je tijd en geld om je plan uit te kunnen voeren?

De Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ) helpt goede plannen op het gebied van samenwerking, extra banen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of meer aandacht voor veiligheid en gezond werken op weg met een bedrag van maximaal 5.000 euro. Hiermee geef je een kickstart aan een project in jouw ziekenhuis.
Heb je een goed idee? Dien je plan in bij de StAZ en maak gebruik van de stimuleringspremie voor een vliegende start van het project.


Zo werkt het
De stimuleringssubsidie is bedoeld als startfinanciering voor een project om het werkklimaat binnen het ziekenhuis naar een hoger niveau te tillen. Het bedrag dat je kunt krijgen hangt af van de kosten die gemaakt moeten worden om het idee te realiseren, maar bedraagt maximaal 5.000 euro. Het bestuur van de StAZ beoordeelt de ingezonden ideeën en besluit of jouw inzending in aanmerking komt voor de stimuleringspremie. Stem je inzending van tevoren altijd af met je leidinggevende en de HRM-afdeling!


Drie categorieën
De subsidie geldt voor drie categorieën:
•    Uitvoering geven aan de Participatiewet
Hoe kan het werk zo verdeeld worden dat er extra banen ontstaan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt?
•    Versterken arbeidsverhoudingen
Een betere samenwerking tussen leidinggevende en teamleden komt de patiëntenzorg en je werkplezier ten goede. Welk vernieuwend idee heb jij om deze samenwerking verbeteren?
•    Bewustzijn veilig en gezond werken
Niemand zal ontkennen dat veilig en gezond werken belangrijk zijn, maar in de waan van de dag vergeet je het vaak. Hoe kun je het bewustzijn hierover bij jezelf en je collega’s vergroten?
Ideeën van anderen
Een aantal ziekenhuizen heeft eerder al een premie aangevraagd. Hun ideeën en meer informatie over de premies en hoe je je idee kunt inzenden vind je op www.staz.nl/stimuleringspremies


Bron: Bonden/StAZ