Dag van de kraamzorg

op .

Op 8 september jl.  vond de dag van de kraamzorg, georganiseerd door het kenniscentrum kraamzorg, plaats. Ook de VHP-Zorg was hier in verband met de vele honderden leden in de Kraamzorg, bij aanwezig.

Er waren 500 kraamverzorgenden en 50 managers/bestuurders bij aanwezig. Deze geweldige dag begon met een videoboodschap van minister Schippers:
 “U doet ontzettend belangrijk werk”, zo opent minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in haar videoboodschap voor de kraamverzorgenden. “De beroepsgroep heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt en moet nu doorpakken” aldus de minister.


Naast de videoboodschap bestond de dag uit een grote diversiteit aan workshops voor kraamverzorgenden, een prikkelend ochtendprogramma voor managers/bestuurders en een feestelijk afsluiting met de onthulling van de APP van het Kenniscentrum Kraamzorg. Vanaf nu zijn hier de eerste 15 concept Landelijke Protocollen te vinden. Wie geen Iphone of Ipad heeft kan de concept Landelijke Protocollen vinden op de website van het Kenniscentrum Kraamzorg of via de mobile site.

Bron: VHP-Zorg