Zinkraamzorg: nog maand naar Amsterdam

op .

Bonden hebben een akkoord met de werkgever. Kraamverzorgsters van Zinkraamzorg moeten op vrijwillige basis nog een maand werken in de omgeving van Amsterdam.

Dit is de uitkomst van een onderhandeling tussen de vakbonden en de werkgever. Uitgangspunt van de bonden was behoud van werk en een gezonde organisatie.

De kraamzorgorganisatie uit Woerden werkt sinds kort samen met een kraamzorginstelling uit Drenthe. Omdat daar op dit moment te veel kraamverzorgsters zijn en in de omgeving van Amsterdam te weinig, werkt een aantal kraamverzorgsters in Amsterdam. Zij verblijven dan in vakantiehuisjes. Hierover was veel onrust in de organisatie.

In het onderhandelaarsakkoord is afgesproken dat kraamverzorgenden alleen op basis van vrijwilligheid in Amsterdam hoeven te werken en er wordt rekening gehouden met de privésituatie. Dit betekent dat sommige collega's niet ingezet worden, anderen juist iets meer. Verder is er afgesproken dat het 'project Randstad' loopt tot 1 mei 2015. Oorspronkelijk zou het langer duren. Medewerkers mogen maximaal drie keer uitgezonden worden. Alleen in een uitzonderingssituatie mag dit vier keer.

Bron: Bonden