In actie voor CAO Ziekenhuizen

op .

Al enkele weken zijn de bonden, kaderleden en veel medewerkers uit ziekenhuizen in actie voor een nieuwe CAO Ziekehuizen.

Gisteren was er een actie in het Vlietlandziekenhuis. In diverse ziekenhuizen door heel Nederland zijn actiecomite's van de gezamenlijke vakbonden actief. De CAO Ziekenhuizen is al bijna een jaar verlopen en de werkgevers hebben een eindbod gedaan waar werknemers niet vrolijk van worden. De actiecomite's merken dat de steun voor acties in diverse ziekenhuizen al groot is.

Onderhandelaars hebben diverse activiteiten in de ziekenhuizen bezocht. Het valt hen op dat medewerkers goed op de hoogte zijn: "Werknemers voelen zich niet serieus genomen door de informatie die de werkgevers nu verspreiden over het eindbod voor de CAO. Hier zijn ze echt boos over. Ik snap dat wel."

Werkgevers noemen in hun nieuwsbrieven alleen de positieve punten uit het eindbod. Zo melden ze een salarisverhoging en een reparatie van het derde ww-jaar. Maar ze vertellen niet dat je daarbij de bijdrage voor de ziektekostenverzekering en de wachtgeldregeling inlevert. Bovendien hoeven de werkgevers minder pensioenpremie te betalen, dat scheelt ze bijna een 0,5% salaris en bieden ze geen loonstijging over 2014.

Bonden: "Voor werknemers zijn het geen kleine puntjes, die ontbreken in de prikbordberichten van de werkgevers. Hiervoor is de bereidheid om in actie te komen groot, heb ik gemerkt."

Bron: Bonden