Nieuwe CAO VVT aangemeld

op .

Op 21 januari 2015 is de nieuwe CAO VVT 2014-2016 aangemeld bij het ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid (SZW).

Over de teksten van deze nieuwe cao was enkele dagen daarvoor in drie intensieve onderhandelingsrondes tussen alle cao-partijen overeenstemming bereikt. BTN, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, NU'91, FBZ (waaronder de VHP-Zorg) en ActiZ wachten nu op de kennisgeving van ontvangst van het ministerie van SZW, want dan is de nieuwe CAO VVT een feit.

De drie onderhandelingsrondes, opnieuw onder leiding van onafhankelijk voorzitter Jacques Tichelaar, vonden plaats nadat de rechter op 31 december 2014 in een kort geding had geoordeeld dat de eerder aangemelde cao ingetrokken moest worden. De cao VVT was toen zonder FNV Zorg & Welzijn ingediend bij het ministerie van SZW en de rechter bepaalde dat de cao-partijen het overleg moeten hervatten om te bezien of zij alsnog een door alle partijen gedragen cao-tekst zouden kunnen vaststellen. En dat lukte, zodat de nieuwe cao VVT bij SZW ingediend kon worden: nu met instemming van alle cao-partijen.

Op het moment dat de cao definitief  wordt, dus nadat het ministerie van SZW de kennisgeving van ontvangst heeft verstuurd, kan er uitvoering worden gegeven aan de nieuwe cao voor de ruim 400.000 medewerkers in onze branche.

Bron: ActiZ