Aantal vrouwelijke bestuurders in zorg stijgt

op .

Het percentage vrouwelijke bestuurders in de zorg is gestegen tot 35 procent. Dat blijkt uit een telling van Skipr op basis van de jaarverslagen over 2013.

Het percentage vrouwelijke bestuurders in de zorg is gestegen tot 35 procent. Dat blijkt uit een telling van Skipr op basis van de jaarverslagen over 2013. De groeiende invloed van topvrouwen in de zorg, is ook te zien in de Skipr 99 die op donderdagavond 11 december werd onthuld. De zevende editie van Skipr 99 telt 25 vrouwen. NVZ frontvrouwen Yvonne van Rooy en Margot van der Starre staan respectievelijk op de vijfde en vijftigste plaats in de lijst.

Het percentage vrouwelijke bestuurders in de zorg ligt zes procent hoger dan in 2012. De zorg komt hiermee voor het eerst boven het streefcijfer voor topvrouwen van minister Bussemakers. In absolute cijfers is het aantal vrouwen de afgelopen jaren bijna verdubbeld van 295 naar 563. Het aantal mannelijke bestuurders is juist gedaald van 1044 in 2008 tegen 1023 in 2013.

Graag meer vrouwelijke zorgbestuurders in Skipr 99

'Wij zijn natuurlijk vereerd met deze prominente plaatsen in de Skipr 99 lijst, maar we hopen wel dat we volgend jaar vergezeld worden door meer vrouwelijke bestuurders ', zegt Margot van der Starre in een reactie. De eerste editie van Skipr 99 telde nog slechts 13 vrouwen. Het aantal vrouwen in de jaarlijkse lijst van invloedrijke bestuurders en toezichthouders is in zeven jaar tijd bijna verdubbeld, waarmee ze een kwart van de posities bezetten.

Bron: Skipr/NVZ