ActiZ en NPCF breiden Zorgkaartnederland uit

op .

Brancheorganisatie voor zorgondernemers ActiZ en Patiëntenfederatie NPCF ontwikkelen de komende maanden nieuwe modules’s op de onafhankelijke waarderingssite www.ZorgkaartNederland.nl.

Eerst voor verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg en later ook geboortezorg en jeugdgezondheidszorg. Via de modules willen ze de openheid over kwaliteit vergroten. Bovendien kunnen ze de waarderingen van cliënten gebruiken voor kwaliteitsverbetering in de zorg.

Cliënten kunnen op het platform nu al een cijfer geven over bijvoorbeeld de zorg, eten en drinken, de service en de houding en het gedrag van de zorgmedewerkers. Straks wordt het platform uitgebreid met bijvoorbeeld informatie over of cliënten hun huisdieren mogen meenemen of over bushaltes in de buurt.

Afgewogen keuze
"Met de informatie binnen de nieuwe modules op ZorgkaartNederland kunnen toekomstige cliënten en hun familie een goede en afgewogen keuze maken. Op dit moment is er nog geen centrale plek waar cliënten deze informatie en waarderingen kunnen vinden. We vinden het van belang dat deze mogelijkheid er komt", aldus ActiZ en NPCF in een gezamenlijke verklaring.

De komende maanden gaan beide organisaties aan de slag om er voor te zorgen dat er zoveel mogelijk informatie over verpleeg- en verzorgingshuizen op het platform komt te staan.

Bron: Skipr