Innovatieprijs voor virtueel verzorgingshuis

op .

De zorginnovatieprijs van apothekersorganisatie KNMP gaat naar de apothekers in Salland. Zij krijgen de prijs voor hun aandeel in het online zorgplatform OZOverbindzorg.nl (OZO).

OZO is een gezamenlijk initiatief van eerstelijnsorganisaties in Raalte om de zorgverlening voor kwetsbare thuiswonende cliënten te verbeteren. Met behulp van een digitaal systeem is een virtueel verzorgingshuis gecreëerd waarin cliënten, mantelzorgers en zorgverleners met elkaar kennis kunnen delen. Zorgverleners kunnen hierdoor effectiever onderling samenwerken, terwijl de cliënt alle informatie kan inzien en samen met mantelzorgers de regie behoudt.

Medicijngebruik
Apothekers communiceren via dit platform contact ouderen en bevorderen op deze manier veilig medicijngebruik. Via OZO kan de apotheker kleine vragen of onzekerheden rondom de medicatie beantwoorden. Zo nodig gaat een kopie van het antwoord naar andere betrokkenen voor wie de informatie ook van belang is.

Rob de Wolf, secretaris bij KNMP: "Het kabinet wil dat ouderen steeds langer thuis blijven wonen. Voor veilige zorg, dichtbij huis is het van cruciaal belang dat huisartsen, wijkverpleegkundigen, apothekers en andere eerstelijns zorgaanbieders nauw samenwerken. Dat gebeurt in Raalte bij het virtuele verzorgingshuis.”

Bron: Skipr