De Nationale Pensioendialoog

op .

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nodigt alle Nederlanders uit om mee te praten over de toekomst van het pensioenstelsel. Op de website en bijeenkomsten door het hele land kunnen zij meedoen met De Nationale Pensioendialoog. Ook u (en uw medewerkers) kunnen meepraten.

Wat vindt Nederland?
De website De Nationale Pensioendialoog is sinds eind augustus online. Staatssecretaris Jetta Klijnsma wil graag dat heel Nederland meepraat over de toekomst van ons pensioenstelsel, jong én oud.

Lange termijn
Het gesprek gaat niet over de veranderingen in het pensioenstelsel op korte termijn. Deze liggen al grotendeels vast. Ook gaat het gesprek niet over de AOW. Het gesprek gaat over ons pensioenstelsel op lange termijn. De staatssecretaris wil graag weten hoe u (en uw medewerkers) daarover denken en neemt de uitkomsten mee in een nieuw voorstel.

Doe mee!
U (en uw medewerkers) kunnen een idee, wens of mening mailen via het formulier op de website. U kunt ook meetwitteren via #pensioendialoog. Verder zijn er bijeenkomsten door het hele land; Maarssen (Utrecht), Eindhoven, Zwolle en Amsterdam. Hier kunt u in gesprek met andere geïnteresseerden, deskundigen en belangenbehartigers. De eerste bijeenkomst is op 23 september in Maarssen, in december wordt De Nationale Pensioendialoog afgesloten met een slotbijeenkomst in Den Haag.

Bron: Werknemers- en werkgeversorganisaties