Alle Kwaliteitsvensters op één website

op .

Ziekenhuizen en een aantal categorale instellingen publiceren sinds half mei een Kwaliteitsvenster op hun eigen website.

Hiermee krijgen patiënten in één oogopslag zicht op de ziekenhuisbrede kwaliteit van zorg. Vanaf vandaag kunnen patiënten hiervoor ook terecht op één website: www.nvz-kwaliteitsvenster.nl.

Landkaart
Op de website staat een kaart van Nederland waarop alle deelnemende ziekenhuizen en categorale instellingen staan. Patiënten kunnen zoeken op provincie, naam van het ziekenhuis of plaatsnaam of door op de kaart te klikken. Met één muisklik op een ziekenhuislogo klapt een scherm open met de link naar het Kwaliteitsvenster. Ook staat de link naar de website van het ziekenhuis vermeld. Hiermee sluit de NVZ aan bij de wens van politiek en maatschappij om eenvoudig en snel verschillende vensters te kunnen bekijken.

Overigens geeft de NVZ wel aan dat het geen ‘vergelijkingssite’ is. Met het Kwaliteitsvenster wil de NVZ juist af van de ranglijstjes, door niet alleen resultaten te presenteren, maar ook uitleg te geven over de resultaten. Wat zegt een score over de kwaliteit van zorg en wat is bijvoorbeeld de reden dat een ziekenhuis goed of slecht scoort op een bepaald onderwerp. Om kwaliteitsgegevens te kunnen duiden, is die informatie echt nodig.

Bron: NVZ