Doe mee aan onderzoek naar gezond werken in de zorg

op .

Het landelijk onderzoek Gezond werken in de Zorg is 19 mei 2014 van start gegaan. De Erasmus Universiteit Rotterdam onderzoekt de lichamelijke en geestelijke arbeidsbelasting van mensen die werken in de zorg.

Het landelijk onderzoek Gezond werken in de Zorg is 19 mei 2014 van start gegaan. De Erasmus Universiteit Rotterdam onderzoekt de lichamelijke en geestelijke arbeidsbelasting van mensen die werken in de zorg. Werken in de zorg brengt specifieke gezondheidsrisico’s met zich mee. Doel van dit onderzoek is te achterhalen welke mogelijkheden er zijn om de arbeidsomstandigheden van zorgmedewerkers te verbeteren. Het betreft onderzoek naar de fysieke en psychosociale arbeidsbelasting onder alle zorgmedewerkers. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de Erasmus Universiteit Rotterdam in samenwerking met Stichting IZZ en werknemersorganisaties FBZ (waaronder de VHP-Zorg), Nu’91, CNV, Publieke Zaak en Abvakabo FNV.

Hoe meer zorgmedewerkers meedoen aan het onderzoek, hoe bruikbaarder de resultaten zijn voor toepassing voor alle sectoren en beroepsgroepen in de zorg. Het invullen van de vragenlijst gebeurt volledig anoniem en duurt ongeveer 15 minuten. Kijk voor meer informatie op: www.gezondwerkenindezorg.nl.

Bron: FBZ