Hoogste respons ooit: medewerkers ondanks hervormingen tevreden over hun werk

op .

Nog nooit gaven zoveel medewerkers in de ouderen- en thuiszorg, jeugdgezondheidszorg en geboortezorg hun mening over hun werk.

Op de Dag van de Verpleging werd duidelijk dat 42.210 medewerkers in de vvt-branche het medewerkerstevredenheidsonderzoek uit de Benchmark in de Zorg 2014 hebben ingevuld. Zij geven hun werk gemiddeld een 7,4 en zijn vooral tevreden over de inhoud van het werk en de sfeer en cultuur.

De hoge respons is te danken aan de grote mate van betrokkenheid van medewerkers in de branche bij hun werk. Uit de open antwoorden blijkt dat zorgmedewerkers vooral tevreden zijn over sfeer en cultuur en de inhoud van hun werk. Verbeterpunten liggen volgens de medewerkers bij communicatie en verandering. De opdracht voor zorgorganisaties is nu om deze tevredenheid te behouden en te laten groeien, in een branche die meer dan ooit in beweging is. Geen geringe opdracht, gezien de hervormingen in de ouderen- en thuiszorg en de personele gevolgen die daarmee gepaard gaan. En dat blijkt ook uit het iets lagere cijfer ten opzichte van de werknemerstevredenheid van vorig jaar: toen gaven medewerkers hun werk een 7,6; 0,2 hoger dan dit jaar.

Bron: VVT