Tegengeluid acties Abvakabo FNV

op .

Morgen, dinsdag 18 maart, voert Abvakabo FNV opnieuw actie tegen de door ActiZ afgesloten cao vvt met FBZ (waaronder de VHP-Zorg), CNV Publieke Zaak en NU'91. Zoals eerder aangegeven, is het op z’n minst vreemd....

 Morgen, dinsdag 18 maart, voert Abvakabo FNV opnieuw actie tegen de door ActiZ afgesloten cao vvt met FBZ (waaronder de VHP-Zorg), CNV Publieke Zaak en NU'91. Zoals eerder aangegeven, is het op z’n minst vreemd dat Abvakabo FNV drukker is met actievoeren over onze cao dan met het vinden van constructieve oplossingen (o.a. voor de ontslagen in de huishoudelijke hulp).

Daarbij komt dat Abvakabo FNV met hun acties voor de deur van verpleeg- en verzorgingshuizen staan, terwijl ze zelf een cao met BTN zeggen te hebben afgesloten voor de huishoudelijke hulp in de thuiszorg. Over de cao van AbvaKabo FNV en BTN: niemand kent de tekst van deze cao en deze cao is ook nog niet ingediend bij het ministerie van Sociale Zaken.

De cao die ActiZ met de drie andere vakbonden heeft afgesloten, is overigens al ingegaan. Dat betekent dat alle medewerkers in onze branche die werken bij ActiZ-leden sinds januari een salarisverhoging van 1,2% ontvangen.

Bron: ActiZ/vakbonden