Nieuw hulpmiddel Agressiewijzer ontwikkeld

op .

Het tegengaan van agressie begint met duidelijke afspraken op de werkvloer.

Er is nu een handig hulpmiddel ontwikkeld, de AgressieWijzer, waarmee je in een paar stappen die duidelijkheid zelf kunt creëren.

Met de AgressieWijzer werk je in drie stappen met je team naar meer duidelijkheid over agressie. Je bespreekt je ervaringen en stelt een gezamenlijke norm vast. Daarnaast maak je afspraken over hoe je gewenst gedrag kunt stimuleren, emotioneel gedrag kunt ombuigen en agressief gedrag kunt stoppen.

RegioSessie Samen grenzen bepalen
Tijdens de gratis regiosessie ‘Samen grenzen bepalen’ op 4, 6 of 11 februari 2014 leer je door ervaren trainers hoe je zelf met behulp van de AgressieWijzer afspraken kunt maken op jouw werkvloer. Meer informatie en inschrijven kan op de website van Duidelijk over Agressie.


De AgressieWijzer en regiosessies zijn een onderdeel van de campagne ‘Wees duidelijk over agressie’ van sociale partners uit de zorg en jeugdzorg in het kader van actieplan ‘Veilig Werken in de Zorg’. Initiatiefnemers zijn Abvakabo FNV, Actiz, BTN, CNV Publieke Zaak, FBZ (waaronder de VHP-Zorg), GGZ Nederland, Jeugdzorg Nederland, NFU, NU’91, NVZ en VGN, met ondersteuning van het ministerie van VWS.

Bron: GGZ Nederland