Meer ok-personeel in opleiding

op .

De Nederlandse ziekenhuizen leiden steeds meer ok-personeel op. Dat schrijft minister Edith Schippers van VWS aan de Tweede Kamer.

Meer ok-personeel in opleidingDe Nederlandse ziekenhuizen leiden steeds meer ok-personeel op. Dat schrijft minister Edith Schippers van VWS aan de Tweede Kamer.
Schippers reageert daarmee op Kamervragen van Henk van Gerven (SP). Sinds 2011 krijgen ziekenhuizen een subsidie naar rato van het aantal mensen dat opgeleid wordt, vanuit het Fonds Ziekenhuisopleidingen. Uit de eerste gegevens blijkt volgens de minister dat de instroom in opleidingen voor ok-personeel inmiddels is gestegen ten opzichte van voorgaande jaren. Schippers verwacht daarom dat het tijdelijk werven van ok-personeel uit bijvoorbeeld India veel minder aan de orde zal zijn.
Noodklok

Begin oktober luidde ok-personeel de noodklok over Indiase collega's. Die zouden onvoldoende deskundig zijn, waardoor patiënten gevaar liepen. Dat bleek uit een enquête van de Landelijke Vereniging voor Operatieassistenten (LVO).
Onderzoek IGZ

Minister Schippers belooft om een onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg naar de risico’s van Indiaas ok-personeel aan de Tweede Kamer te zenden. Ze verwacht dat de IGZ het onderzoek in het voorjaar van 2012 afrondt. Schippers zegt ook toe het onderzoek van haar commentaar te voorzien.
Bron: Skipr