Nieuwe marktplaats voor zorg

op .

Vrijwilligers, zorgbehoevenden en zorgaanbieders kunnen elkaar voortaan eenvoudiger vinden. Dat is althans de opzet van een nieuwe website: zorgvoorelkaar.com. Dit is een soort marktplaats voor het vinden van zorg voor ouderen en chronisch zieken.

Nieuwe marktplaats voor zorg
Vrijwilligers, zorgbehoevenden en zorgaanbieders kunnen elkaar voortaan eenvoudiger vinden. Dat is althans de opzet van een nieuwe website: zorgvoorelkaar.com. Dit is een soort marktplaats voor het vinden van zorg voor ouderen en chronisch zieken.Vooralsnog bedient de website alleen de zorgvragers en (vrijwillige) zorgverleners in de Brabantse gemeenten Etten-Leur, Breda, Geldrop-Mierlo en de gemeente Westland in Zuid-Holland. Vanaf 2012 moet de website ook in andere delen van het land een bemiddelende rol kunnen spelen.
Boodschappen

Mensen die hulp nodig hebben kunnen een opdracht plaatsen op de website. De initiatiefnemers denken bijvoorbeeld aan hulp bij vervoer, het inslaan van boodschappen of juist het maken van een uitje met iemand met een handicap. Geregistreerde vrijwilligers en zorgprofessionals kunnen vervolgens reageren op voor hen interessante advertenties uit de buurt.
Kwaliteitsborging

Zorgvoorelkaar wordt ondersteund door Mezzo en ActiZ. Daarnaast werkt de nieuwe organisatie samen met zorg- en welzijnsinstellingen. Nieuwe vrijwilligers worden door die organisaties gescreend en begeleid. Zo moeten de kwaliteit en betrouwbaarheid worden gewaarborgd. Zorgvragers moeten in een persoonlijk gesprek met de zorgaanbieder zelf de kwalificaties controleren. Van zorgvragers wordt ook verwacht dat ze een review schrijven over de betreffende zorgverlener.
Vrijwilligers werven

Volgens de initiatiefnemers kan de zorgvoorelkaar.com een goed platform zijn voor zorgaanbieders om nieuwe vrijwilligers te vinden. In Nederland zouden nu 450.000 vrijwilligers actief zijn in de zorg. Zij werken via vrijwilligersorganisaties, verzorging- en verpleegtehuizen, ziekenhuizen of ggz-instellingen.
Gratis dienst

Voor zowel zorgvragers, vrijwilligers als professionals is de dienst voorlopig gratis. Mogelijk dat zorgaanbieders in de toekomst moeten betalen, om via de site met een nieuwe cliënt in contact te komen.
Bron: Skipr