Westfriesgasthuis is eerste papierloze ziekenhuis

op .

Het Westfriesgasthuis in Hoorn claimt het eerste ziekenhuis in Nederland te zijn waar de patiëntinformatie volledig papierloos wordt bijgehouden.Westfriesgasthuis is eerste papierloze ziekenhuisHet Westfriesgasthuis in Hoorn claimt het eerste ziekenhuis in Nederland te zijn waar de patiëntinformatie volledig papierloos wordt bijgehouden.
EPD

Alle informatie zoals röntgenfoto’, laboratoriumuitslagen en verpleegkundige activiteiten komen in het elektronische patiëntendossier (EPD). Het ziekenhuis startte vijf jaar geleden met de ontwikkeling hiervan in samenwerking met softwarebedrijf Chipsoft. De dossiers zijn gestandaardiseerd, alle gegevens van een patiënt zijn digitaal en altijd beschikbaar en kunnen goed  met elkaar ‘gematcht’ worden. De informatie is op verschillende werkplekken tegelijk toegankelijk. In het nieuwe EPD is beter gewaarborgd dat iedereen op dezelfde manier werkt. Daarnaast zijn allerlei gegevens automatisch gekoppeld, zodat er een beter en completer beeld van de patiënt ontstaat, wat gunstig is voor de behandeling, zo meldt het ziekenhuis.
Overstap naar volledig digitaal

Sinds vorig jaar werken alle specialismen digitaal. In de afgelopen twaalf maanden hebben artsen nog de mogelijkheid gehad om de papieren dossiers eenmalig in te zien en samen te vatten, voordat de dossiers digitaal werden gescand en vernietigd. Hugo Keuzenkamp, lid van de raad van bestuur, vernietigt symbolisch op 12 oktober eigenhandig het allerlaatste papieren dossier.
Bron: Skipr