Buurtzorg krijgt prijs voor explosieve groei

op .Buurtzorg Nederland is met afstand de grootste groeier in Gelderland en Overijssel. De omzetgroei van bijna vierduizend procent is goed voor een Gouden Gazelle. Met deze prijs zet het Financieele Dagblad ieder jaar opvallende zakelijke initiatieven in verschillende regio’s het zonnetje.

Buurtzorg krijgt prijs voor explosieve groeiBuurtzorg Nederland is met afstand de grootste groeier in Gelderland en Overijssel. De omzetgroei van bijna vierduizend procent is goed voor een Gouden Gazelle. Met deze prijs zet het Financieele Dagblad ieder jaar opvallende zakelijke initiatieven in verschillende regio’s het zonnetje.

Eenvoud

Directeur Jos de Blok nam de prijs dinsdag in ontvangst in theater Odeon in Zwolle. De omzet van Buurtzorg Nederland groeide  de afgelopen twee jaar van één miljoen euro in 2007 naar ruim veertig miljoen euro, een omzetstijging van bijna 3700 procent. De Blok schrijft het succes toe aan de eenvoud van de formule waarin zelfsturing en lage overhead hand in hand gaan. “Het allerbelangrijkste is om het eenvoudig te houden”, aldus De Blok in het FD. “Want dan heb je nauwelijks managers nodig.”

Ggz

In Gelderland was er ook een Gazelle voor de Arnhemse ggz-aanbieder Max Ernst. Met veertien vestigingen door heel Nederland zag Max Ernst de omzet de afgelopen drie jaar stijgen met ruim tweehonderd procent.  De komende weken reikt het FD nog in zes andere regio’s Gouden Gazellen uit. De Gouden Gazellen zijn bedoeld voor de snelst groeiende ondernemingen per provincie.


 


Bron: Skipr