Technische dienst zorginstelling gevaarlijkst

op .

Bij technische diensten van zorginstellingen komen gevaarlijke situaties voor. In een jaar tijd legde de Arbeidsinspectie daar negen keer het werk stil. Maar over het algemeen had de inspectie geen reden tot klagen over de arbeidsomstandigheden bij facilitaire diensten in de zorg.

Technische dienst zorginstelling gevaarlijkstBij technische diensten van zorginstellingen komen gevaarlijke situaties voor. In een jaar tijd legde de Arbeidsinspectie daar negen keer het werk stil. Maar over het algemeen had de inspectie geen reden tot klagen over de arbeidsomstandigheden bij facilitaire diensten in de zorg.

Riskante situaties

Dat blijkt uit een verslag dat de Arbeidsinspectie maandag publiceerde. De inspecteurs hoefden geen boetes uit te delen bij de 204 instellingen die ze bezochten. Het werk bij de technische diensten bleek het riskantst te zijn: het ging dan vooral om boren en zaag- metaalbewerkingsmachines die niet goed waren afgeschermd. Ook moest het personeel soms op oude, onveilige ladders staan, omdat het zonde zou zijn deze weg te gooien.

Technische- en schoonmaakdiensten

De Arbeidsinspectie keek naar de keukens, technische diensten en schoonmaakdiensten van ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingstehuizen en instellingen voor gehandicapten. Daarbij ging het onder meer om lichamelijke belasting, gevaarlijke stoffen en het zwangerschapsbeleid.

Arbeidsomstandigheden

Vrijwel alle instellingen bleken werk te maken van goede arbeidsomstandigheden. Vaak zijn ze ook bezig de zaken professioneler aan te pakken door deze uit te besteden aan gespecialiseerde bedrijven, zoals het schoonmaakwerk.


 


Bron: Skipr