Geen gedwongen ontslagen bij azM

op .

Er vallen geen gedwongen ontslagen bij het academisch ziekenhuis Maastricht (azM), tenzij iemand echt niet mee wil werken aan het vinden van een nieuwe, passende functie.

Geen gedwongen ontslagen bij azMEr vallen geen gedwongen ontslagen bij het academisch ziekenhuis Maastricht (azM), tenzij iemand echt niet mee wil werken aan het vinden van een nieuwe, passende functie. Dat staat in het principe-akkoord dat de directie van het ziekenhuis vrijdag heeft bereikt met de werknemersorganisaties in de zorg.

Schrappen arbeidsplaatsen

Het azM moet dit jaar nog 260 arbeidsplaatsen schrappen. Het ziekenhuis kampt door tegenvallers en bezuinigingen met een structureel tekort van 11 miljoen euro. Daarbij is nog geen rekening gehouden met eventuele tegenvallers die het gevolg kunnen zijn van de nieuwe rijksbegroting, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.

Bezuinigingen

Het ziekenhuis werkt al met een vacaturestop en een regeling voor 59-plussers. Nu zijn er afspraken gemaakt over boventalligen. Mochten de omstandigheden zich positief of negatief wijzigen, dan gaan directie en bonden weer om de tafel. (ANP)
Bron: Skipr