NVA hekelt korte opleiding anesthesiemedewerker

op .

Het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA) voorziet grote problemen met de verkorte opleiding tot anesthesiemedewerker die Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede is gestart.

NVA hekelt korte opleiding anesthesiemedewerkerHet bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA) voorziet grote problemen met de verkorte opleiding tot anesthesiemedewerker die Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede is gestart. Het MST wil met de verkorte opleiding het personeelstekort in operatiekamers te lijf gaan.

Niet-erkende opleiding

De patiëntveiligheid en de continuïteit van zorg op de operatiekamers is in het geding met zo’n korte, niet door het College Ziekenhuis Opleidingen (CZO) erkende opleiding, stelt de NVA. De verkorte opleiding beslaat 18 maanden. Dat is de helft van de duur van de normale landelijke opleiding die door het CZO is erkend, aldus de beroepsvereniging.

Geen overleg betrokken partijen

De NVA is verbolgen over de manier waarop het opleidingsplan tot stand is gekomen: “Zonder enige vorm van vooroverleg met betrokken partijen zoals bv de NVAM, NVA en locale anesthesiologen hebben de raden van bestuur van het MST en de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) gemeend een eigen, verkorte, opleiding tot anesthesiemedewerker te kunnen inrichten.” De NVA distantieert zich nadrukkelijk van het opleidingsplan. Zij adviseert collega’s niet mee te werken aan het initiatief.
Bron: Skipr