Kwaliteit van zorg in gedrang.

op .

Er lijkt met de kwaliteit van zorg niet zo veel in gedrang, wel met het aantal handelingen wat met het tekort aan personeel terug gedraaid moet worden. Of erkennen we nu toch dat “kwaliteit van zorg” uitsluitend met de inkomsten te maken heeft? “Efficiëntie maatregelen” is toch ook een synoniem voor bezuinigen, elk hand aan het bed weet dit inmiddels

Er lijkt met de kwaliteit van zorg niet zo veel in gedrang, wel met het aantal handelingen wat met het tekort aan personeel terug gedraaid moet worden. Of erkennen we nu toch dat “kwaliteit van zorg” uitsluitend met de inkomsten te maken heeft? “Efficiëntie maatregelen” is toch ook een synoniem voor bezuinigen, elk hand aan het bed weet dit inmiddels.


Kwaliteit van zorg Ziekenhuis Bernhoven in gedrang.

Ziekenhuis Bernhoven in Oss en ngVeghel moet dagelijks oplossingen bedenken om de kwaliteit van zorg op peil te houden. Het ziekenhuis kampt met een ernstig personeelstekort. Zo meldt het Brabants Dagblad.

Uitwisselen personeel

Eind mei werd bekend dat het deze zomer in ieder geval niet mogelijk is om te bevallen in Oss wegens het personeelstekort. Voor andere afdelingen zijn dergelijke maatregelen nog niet nodig. Maar het is voor het ziekenhuis een flinke uitdaging om de inzet van het personeel en de beddenbezetting zo optimaal mogelijk te regelen. Aan de voorkant zijn nog geen echte problemen, laat het ziekenhuis weten, maar aan de achterkant wordt wel creatief omgegaan met het onderling uitwisselen van personeel.

Krappe arbeidsmarkt

Er staan zo’n twintig vacatures open die Ziekenhuis Bernhoven niet ingevuld krijgt. Het ziekenhuis heeft het samenwerkingsverband met ROC De Leijgraaf uitgebreid om zo meer leerlingen naar de zorg de trekken. Daarnaast probeert het ziekenhuis herintreders en middelbare scholieren te interesseren voor werk tijdens speciale voorlichtingsdagen.


Ziekenhuis Bernhoven verklaart in het Brabants Dagblad de krapte op de arbeidsmarkt door te stellen dat de beroepsbevolking steeds kleiner wordt en dat de zorg met steeds meer beroepssectoren moet concurreren.